Hälsovård

”Friskvård istället för sjukvård”

Vi på Lapplands Djurklinik bistår dig med kunskap, information  och metoder för att så många sjukdomar och skador som möjligt  ska undvikas. Några exempel på områden där vi bistår med kunskap:

Vi bistår dig också med saklig information om vad för slags kost just ditt djur bör äta och vad du bör undvika att ge. Vi är vad vi äter är ett påstående som gäller lika mycket för oss människor som för våra djur. Olika livsstadier, jakt, agility eller att vara dräktig ställer höga krav på en balanserad kost. Kostråd förebygger dessutom fetma, hjärt- och kärlsjukdomar och ger det växande eller äldre djuret vad det behöver.

Andra områden är till exempel rådgivning vid vaccinering, om varför och när du bör vaccinera. Vi ger också träningstips för att undvika skador på just din hund. Rätt träning förbereder djuret inför det den ska brukas till. Vi skräddarsyr träningen till just ditt husdjurs användningsområde och behov.

Vi hjälper dig att förebygga dålig tandhälsa på ditt djur
Tandsjukdomar är lika vanliga hos våra husdjur som hos oss människor.Välkommen att kontakta Lapplands Djurklinik för frågor om ditt friska djur, så ska vi försöka hjälpa dig att hålla ditt djur friskt!

Under våra öppettider når du oss alltid på vår telefon för frågor eller tidsbokning.

sandrashundsm

Har du tittat din hund eller katt i munnen?
Tandsten och tandlossning är uttryck för vår vanligaste infektionssjukdom, parodontit. Läs mer om tandvård >>