Personal

Vi som arbetar på Lapplands Djurklinik i Gällivare och Boden

julia_engqvist3
Julia, Veterinär
Julia är utbildad veterinär i Uppsala och tog sin examen 2008. Hon har sedan dess arbetat på Växjö Djursjukhus samt inom Distriktsveterinärorganisationen på ett flertal orter, bland annat i Gällivare. Julia är VD och ägare av Lapplands Djurklinik.
- Tandvård åt våra smådjur är det som ligger mig närmast hjärtat, säger Julia, men hon intresserar sig även för medicin och kirurgi samt innehar AI-kompetens.
- Min bästa stund som veterinär är när ett kejsarsnitt är genomfört och tiken håller på att vakna upp ur narkosen till ljudet av sina små valpar. Det är en lika stor upplevelse varje gång.

Julia ägnar sin fritid till familjen och får hon tid över åker hon gärna skidor både på längden och tvären eller ställer sig i köket för att baka.

 

Frida, Veterinär
Efter avslutad veterinärutbildning med examen från Sveriges Lantbruksuniversitet i januari 2017 började Frida jobba på vår klinik i Gällivare. Frida kommer från södra Lappland och är nöjd med att efter utbildningen äntligen få befinna sig i ”rätt” landsände igen.

- Jag älskar alla djur, men hjärtat klappar extra hårt för draghundar då jag är uppvuxen med sådana. På kliniken är det mycket som är spännande, men framförallt blir jag nöjd när jag känner att jag kunnat göra skillnad för ett sjukt djur!
- På fritiden gillar jag att vara ute i naturen och vintertid blir det mycket längdskidåkning. Jag läser också mycket böcker. Inga djur i nuläget men det ska bli ett par huskies så småningom!

 

Lotta Siverhall
Lotta,
Veterinär
Efter avslutad veterinärutbildning i Uppsala 2016 började Lotta jobba på vår klinik i Gällivare.

-Jag har alltid älskat djur och att jobba som veterinär är något jag drömde om redan som barn. Att ta reda på vad som är fel hos en patient som inte själv kan berätta hur denne mår är en utmaning, men det är en utmaning som jag gärna tar mig an! ”Hemvändare” i kommunen efter ett antal år ute på vift. Fritiden tillbringar jag med min familj och jag ser fram emot att tillsammans med mina barn återupptäcka Gällivares vackra natur!

 

Lukasz Juszkiewicz
Lukasz, Veterinär
Lukasz är en erfaren ortoped som ditt djur får träffa om det behöver kirurgiska ingrepp av ortopedisk karaktär. Han kommer närmast från 10 års arbete som smådjurskirurg i Dubai, där husky är en väldigt populär ras (!).

 

veronicasm
Veronica, Veterinär
Utexaminerad 2012 och har jobbat som smådjursveterinär sedan dess. Har vidareutbildning inom kirurgi, dermatologi och tandvård.

-Exotiska smådjur, särskilt reptiler ligger mig varmt om hjärtat och jag har erfarenhet av både medicinska och kirurgiska behandlingar.
-Fritiden spenderas med familjen, helst utomhus. Jakt, skoterkörning och träning med hundarna är några favoritsysselsättningar.

 

lindalsm
Linda, Veterinär
Linda utbildade sig till veterinär på Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala. Hon har jobbat som veterinär på Lapplands djurklinik i Boden sedan vi öppnade kliniken. Innan det jobbade hon som forskare inom fysik.
Linda jobbar oftast i mottagningen och hennes hjärta klappar lite extra för katterna. Hon svidar också gärna om till kirurg eller tandveterinär.
- När djuren snabbt visar förbättring efter mina insatser är jag mig i mitt esse.

-På fritiden pysslar jag om häst och katt, spelar brädspel eller ägnar mig åt friluftsliv.

 

graciansm
Gracjan, Veterinär
Gracjan har utbildat sig till veterinär i Polen och har där jobbat som smådjursveterinär i många år.  Han började hos oss i april 2016 och jobbar framförallt i Boden men också i Gällivare ibland. Gracjan jobbar helst med kirurgi.

- Jag har inga egna djur men jag älskar alla djur! Jag är intresserad av konst och musik samt extremsporter som t.ex fallskärmshoppning och paddling.

 

MariaKallberg

 

 

 

 

 


Maria, Konsult, Veterinär Ögonspecialist

Lisa Lehtinen Nordströmsm
Lisa, Djursjukskötare
Lisa har studerat till djursjukskötare i Uppsala och började hos oss efter sin examen 2016.

-På fritiden tycker jag om att se på film och äta kladdkaka. Jag har inget djur just nu men när jag har övertalat min sambo blir det minst en katt!

 

Julia Larsson
Julia, Djurvårdare på utökad nivå
Julia tog studenten sommaren 2015 från Dillegårds naturbruksgymnasium inriktat mot islandshästar och där har hon även läst inriktning mot djursjukvård. Sedan hösten 2015 jobbar hon hos oss.

-På min fritid är jag mycket i stallet hos min islandshäst, tränar eller är ute på tur med min sambo och hundarna Kiro och Pim.

 

chrissm
Christine ”Chris”, Djurvårdare på utökad nivå
-Christine heter jag och är djurvårdare på vår klinik i Boden. Jag har tidigare arbetat inom humanvården inom IVA, Akut och Operation och även som djurvårdare på DV i Arvidsjaur.

-På fritiden blir det mest träning med mina 2 strävhåriga vorstehhundar. På hösten ägnar vi oss mest åt fågeljakt.

 

petralindstromsm
Petra, Djurvårdare/Receptionist
-Jag har jobbat på kliniken i Boden sedan vi öppnade i december -2015.
Jag är just nu både föräldraledig med lilla Hugo som kom i juli och jobbar 25 % med administrativa uppgifter.

- Jag bor på en gård här i Boden  tillsammans med min sambo, våran son och alla våra djur, vilket är två hundar, tre katter och tre hästar.
Mitt största intresse är verkligen djur och deras välmående och jag lever verkligen min dröm, både på fritiden och på jobbet.

 

sandraeksm
Sandra, djurvårdare på utökad nivå/hundakupunktör inom TCM
-Jag gick ut Grans Naturbruksskola 2009 med inriktning häst, efter det gick jag en hundakupunktur utbildning som jag blev klar med 2014.
Det bästa, enligt mig, med akupunkturen är när man ser vilken skillnad det kan bli redan dagen efter en behandling, en fantastisk alternativ behandling för gamla som unga.

-Under min fritid är jag gärna ute med mina hundar, umgås med familj och vänner. Men just nu väntar jag mitt första barn.

 

malinwestinsm
Malin, Djurvårdare på utökad nivå
-
Malin heter jag och jag är djurvårdare på utökad nivå på kliniken i Boden. Jag har tidigare arbetat inom äldreomsorgen i Skellefteå. 2010-2011 läste jag en 1-årig djurutbildning på Borgå Folkakademi i Finland. Jag studerade till djurvårdare på utökad nivå på Biologiska Yrkeshögskolan i Skara som är en YH-utbildning på 1,5 år och tog examen i maj 2016.

-På fritiden så tycker jag om att vara ute i naturen och att fiska. Har en snäll liten katt hemma som heter Mimmi.

 

monicaobergsm
Monica, Djurvårdare/Receptionist
-
Jag studerar till djurvårdare just nu och jobbar på vår klinik i Boden. Jag har tidigare arbetat som undersköterska inom humanvården och som datalärare på gymnasienivå.

-Jag bor på en liten gård med eget stall utanför Boden och har 2 hästar, 4 hundar och 2 katter. Jag älskar djur och att vara ute i naturen så ridning och hundpromenader blir det på min fritid. Jag är utbildad hundinstruktör inom SBK och tycker om att hålla valp-, lydnads- och rallylydnadskurser. Att jobba med djur är en dröm!

 

helena_karlssonsm
Helena, Klinikadministratör
-Som administratör på våra kliniker jobbar jag med bokföring, löner och annonsering m.m. Jag har även läst en distansutbildning i djursjukvård.

-På min fritid är jag helst ute i naturen, i stugan eller till fjälls med sambo, hund och katt!