Rehabilitering

”Vi fokuserar på möjligheter, inte på begränsningar”

Kliniken i Gällivare har rehabiliteringscenter.

Rehabilitering betyder att återvända till normal funktion. Behandlingen består oftast av specialanpassad träning efter en skada eller en operation. Fokus brukar läggas på den skadade kroppsdelen, men stor vikt läggs också vid att förstärka det friska. Ibland används hjälpmedel vid träningen såsom en vattentraskare, laserbehandling, olika manuella terapier eller styrketräning och balansträning.

I dag vet vi att inte bara sjuka djur kan dra fördelar av ett eller flera besök på ett rehabiliteringscenter. Det finns många användningsområden. Till exempel kan det vara bra för en jakthund med träning inför säsongen. Ett överviktigt djur kan behöva träning för att gå ned lite i vikt eller också vill man förbättra den allmänna konditionen och välbefinnandet.

På Lapplands Djurklinik arbetar vi i ett team tillsammans med dig och ditt djur. Vi lägger tonvikt på de möjligheter som finns i stället för att fokusera på de begränsningar som många tror att en skada medför. Med rätt kompetens och med tekniska resurser har vi det som krävs för ett gott resultat.

Välkommen till Lapplands Djurklinik med dina frågor kring vårt rehabiliteringscenter och hur vi kan hjälpa ditt djur.